Accord

Romania


Actavis - SINDAN PHARMA

Sindan Pharma

Actavis Sindan Pharma este compania responsabilă cu cercetarea, dezvoltarea şi producţia medicamentelor oncologice generice. Istoria Sindan Pharma începe în anul 1991, atunci când un medic-antreprenor român înfiinţează prima companie specializată în producerea medicamentelor oncologice, ca urmare a privatizării Departamentului de Cercetare şi Dezvoltare al Institutului Oncologic din Bucureşti. În primăvara anului 2006, Sindan Pharma este achiziționată de Grupul Actavis în urma unei tranzacţii de 147,5 milioane de euro, devenind astfel parte a unui puternic grup farmaceutic global, specializat în producţia şi distribuţia medicamentelor generice. Sindan Pharma s-a dezvoltat organic, investind în tehnologie de ultimă generaţie şi în profesionalismul echipei.

La ora actuală, în cadrul laboratoarelor Sindan Pharma activează o echipă formată din 190 de specialişti ce contribuie la crearea şi consolidarea imaginii de lider european pe segmentul medicamentelor oncologice generice.

Cu o experienţă de peste 20 de ani în dezvoltarea şi producţia medicamentelor oncologice, Sindan Pharma s-a remarcat prin inovaţie şi calitatea produselor sale, recunoscute la nivel mondial. Folosite în majoritatea ţărilor lumii în tratamentul afecţiunilor neoplazice, calitatea produselor Actavis Sindan Pharma a fost recunoscută de către cele mai mari instituţii de control farmaceutic, prin certificate de calitate şi garanţie.

Sindan Pharma este prima companie farmaceutică din România care a fost certificată GMP (Good Manufacturing Practice) de către Agenţia Naţională a Medicamentului din România. Certificatul acordat în anii 2000, 2004 şi 2007 atestă faptul că toate liniile de fabricaţie (injectabile şi orale) respectă cele mai înalte standarde internaţionale de calitate.

Siguranţa produselor a fost recunoscută întâi pe continentul european, Polonia fiind primul stat care certifică în anul 2002 produsele Sindan Pharma, fiind urmată în 2004 de Marea Britanie, care oferă certificatul GMP din partea Agenţiei de Control şi Certificare a Medicamentelor, MHRA. Ulterior Sindan Pharma obţine recunoaşterea unor ţări precum Japonia (2005), Egipt (2006) şi a Statelor Unite, după ce în anul 2007 unitatea de producţie românească este vizitată de inspectorii Food and Drug Administration (FDA) din SUA. Ca urmare a raportului pozitiv, produsele companiei au primit aprobarea pentru intrarea în procedura de înregistrare în vederea comercializării în SUA, fapt care a şi avut loc în luna martie 2008, când Clorhidratul de Irinotecan produs de Sindan Pharma a fost primul citostatic românesc care a primit aprobarea FDA pentru comercializare pe piaţa din SUA.

O nouă inspecţie FDA din anul 2011 reînnoieşte această certificare, fără nicio neconformitate semnalată. De asemenea, în 2011 este reînnoită certificarea GMP pentru Australia. Compania a mai primit numeroase certificări internaţionale, produsele acesteia fiind prezente în peste 55 de ţări ale lumii.

În ultimii 20 de ani, pentru niciunul dintre produsele Actavis Sindan Pharma nu au fost semnatate probleme de calitate!

  • Înapoi
  • Printează
  • Trimite