Accord

Romania


Actavis ÎN ROMÂNIA

Actavis, cel de-al treilea producător mondial de produse farmaceutice generice, şi-a început activitatea pe piaţa românească în anul 2006, odată cu achiziţionarea Sindan Pharma, cel mai mare producător de medicamente oncologice din Europa de Sud-Est, în urma unei tranzacţii de 147,5 milioane de euro. Intrarea Actavis pe piaţa din România a marcat o etapă importantă atât pentru piaţa farmaceutică locală, cât şi pentru dezvoltarea grupului, compania intrând pe un nou segment de business - producţia şi distribuţia medicamentelor oncologice. Fuziunea dintre valorile unui grup farmaceutic solid, expertiza echipei locale şi tehnologia inovatoare s-au materializat într-o gamă de noi produse, adaptate nevoilor pacienţilor. În plus, Actavis a câştigat o platformă solidă pe piaţa din România, care i-a permis dezvoltarea pe două zone mari de business: producţia de medicamente şi distribuţia produselor din portofoliul companiei.

În prezent, Actavis este reprezentată în România de două unităţi de business: Actavis Sales/Marketing - divizie responsabilă de comercializarea şi promovarea produselor din portofoliul Actavis pe piaţa din România şi Sindan Pharma/Actavis Operations - unitatea de producţie pentru medicamente oncologice, responsabilă şi pentru exportul acestei game de produse în peste 60 de ţări.

Companie în continuă dezvoltare pe piaţa locală, Actavis România are o echipa formată din 370 profesionişti, dintre care 190 activează în unităţile de produse şi aproximativ 180 de persoane se ocupă de promovare, relaţia cu farmaciile, clienţii, medicii în cadrul diviziei Sales & Marketing.

Pe piaţa locală, portofoliul Actavis cuprinde peste 80 de produse realizate la cele mai înalte standarde, care acoperă toate domeniilor terapeutice, compania vizând extinderea portofoliului prin introducerea unor produse şi game noi.

Actavis produce un spectru complex de produse Rx şi OTC, indicate în tratamentul afecţiunilor cardiovasculare, sistemului nervos central, tractului digestiv, bolilor infecţioase, dermatologice şi musculo-scheletale. Un segment important în portofoliul Actavis îl reprezintă produsele oncologice, clasă reprezentată de 25 produse (antineoplazice şi imunomodulatori) indicate în tratamentul cancerului, majoritatea fiind fabricate în cadrul unităţii de producţie din Bucureşti.

Actavis este liderul pieţei româneşti în dezvoltarea, producţia şi comercializarea oncologicelor generice, fiind dovedită expertiza acumulată pe parcursul celor 20 de ani de activitate în această zonă.

În anul 2012, Actavis devine cel de-al treilea producător de generice din lume, după achiziţia companiei de către grupul american Watson Pharmaceuticals şi intră într-un proces complex de rebranding.

Subsidiara locală vizează pentru 2013 finalizarea procesului de rebranding, alinierea la valorile noului grup, creşterea portofoliului de produse cu încă 13 noi medicamente pentru majoritatea ariilor terapeutice, şi revitalizarea unor produse de pe segmentul OTC (over-the-counter, produse care se eliberează fără prescripţie medicală). De asemenea, în 2013 Actavis se va extinde şi pe segmentul produselor dedicate sănătăţii femeii prin introducerea gamei Ferlidona, care cuprinde teste diagnostice(test de sarcină, test de ovulaţie, test pentru determinarea pH-ului vaginal, test pentru depistarea infecţiilor urinare) şi un supliment alimentar cu acid folic, iod şi vitamine, indicat în pregătirea şi în timpul sarcinii.

  • Înapoi
  • Printează
  • Trimite