Romania


Comunicate de presă

11 OCT 2011 / Produse

 

Astmul bronşic controlat şi tratat cu Montelukast Actavis

Bucureşti, 11 octombrie 2011 – Grupul Actavis, numărul patru mondial în dezvoltarea, producţia şi comercializarea produselor farmaceutice generice, anunţă lansarea pe piaţa din România a produsului MONTELUKAST ACTAVIS - substanţa activă montelukast, folosit în tratamentul astmului bronşic.

Montelukast Actavis_packshotMontelukast Actavis este indicat în tratamentul astmului bronşic, ca terapie adăugată, la adulţi şi la copii cu vârsta mai mare de 2 ani, cu astm bronşic persistent, uşor până la moderat, insuficient controlat de tratamentul cu corticosteroizi administraţi inhalator şi la care β-agoniştii cu durată scurtă de acţiune administraţi „la nevoie” asigură un control insuficient al acestei afecţiuni.

La adulţi si la copii cu vârstă mai mare de 2 ani, acesta este indicat si in profilaxia astmului bronşic a cărui componentă predominantă este bronhospasmul indus de efortul fizic.

În plus, la pacienţii copii, cu vârsta cuprinsă între 2 şi 14 ani, cu astm bronşic persistent uşor, care nu au prezentat în antecedentele recente crize grave care să necesite administrarea de corticosteroizi pe cale orală şi care nu sunt capabili să utilizeze corticosteroizi pe cale inhalatorie, Montelukast Actavis poate fi utilizat ca terapie alternativă la acest tratament.

La acei pacienţi cu vârsta de 15 ani şi peste, diagnosticaţi cu astm bronşic, la care montelukast este indicat pentru tratamentul acestei afecţiuni, Montelukast Actavis poate să determine ameliorarea simptomatică a rinitei alergice sezoniere.

Montelukast Actavis este disponibil în 3 forme de prezentare recomandate către 3 grupe de vârstă:
• cutie cu 3 blistere x 10 comprimate filmate 10 mg – recomandată grupei de vârstă de peste 15 ani
• cutie cu 3 blistere x 10 comprimate masticabile 5 mg – recomandată grupei de vârstă între 6 şi 14 ani
• cutie cu 3 blistere x10 comprimate masticabile 4 mg – recomandată grupei de vârstă între 2 şi 5 ani
Montelukast Actavis va intra pe listele de medicamente compensate începând cu data de 1 noiembrie 2011.

La nivel global, 235 milioane de persoane suferă de astm bronşic. Prevalenţa sa este egală în ţările dezvoltate şi în cele în curs de dezvoltare. Astmul bronsic reprezintă cea mai frecventă afecţiune cronică în rândul copiilor.

Astmul este caracterizat prin episoade repetate de wheezing, limitare a respiraţiei, constricţie toracică şi tuse, mai ales peste noapte şi în primele ore ale dimineţii. Factorii de risc obisnuiţi includ expunerea la substanţe care provoacă alergii (cum ar fi praful, blana animalelor, gândacii, polenurile şi mucegaiurile), iritanţii ocupaţionali, fumul de ţigară, poluarea aerului, infecţiile respiratorii (virale) precum şi administrarea unor anumite medicamente (de exemplu aspirină şi beta-blocanţi).

Din fericire însă, cu o schema terapeutică adecvată, astmul poate fi controlat, astfel încât majoritatea pacienţilor să poată preveni simptomele obositoare şi crizele grave, fiind capabili sa duca o viaţă fără restricţii majore.

Portofoliul Companiei dedicat afecţiunilor tractului respirator cuprinde alături de Montelukast Actavis încă două molecule importante: levocetirizina şi levofloxacina.

În prezent, portofoliul Actavis în România cuprinde medicamente care se adresează principalelor clase terapeutice: sistem cardiovascular, sistem nervos central, antiinfecţioase, sistem digestiv şi o gamă în creştere de OTC-uri (medicamente eliberate fără prescripţie). Un segment important al portofoliului Actavis îl reprezintă produsele utilizate in tratamentul cancerului: 26 produse proprii şi 5 produse dezvoltate în cooperare cu partenerii noştri. Pentru anul 2011, Compania Actavis şi-a propus să lanseze un număr de 14 produse pe piaţa din România, vizând toate ariile terapeutice relevante: sistem cardiovascular, sistem nervos central, antiinfecţioase, oncologie, dar are în plan şi revitalizarea unor produse aflate în aria OTC-urilor.

Pentru informaţii suplimentare
Ana Maria Drăgănică
Manager Comunicare Actavis România
Tel: (+40) 751 12 00 33
E-mail: adraganica@actavis.com
Web-site: www.actavis.com.ro

Despre Actavis în România
Grupul Actavis este reprezentat în România de două unităţi: Actavis Sales/Marketing (responsabilă cu partea de comercializare şi promovare a produselor din portofoliul Actavis pe piaţa din România) şi Sindan Pharma/Actavis Operations – unitatea de producţie pentru medicamente oncologice, responsabilă şi pentru exportul acestora spre pieţele externe. În prezent, cele două companii numără peste 380 de angajaţi în România, din care aproximativ 30% reprezintă forţa de vânzări.

Actavis România a obţinut până în prezent peste 385 de aprobări pentru distribuţia de medicamente oncologice în peste 50 de ţări, precum: Statele Unite, Marea Britanie, Statele membre ale Uniunii Europene, Elveţia, Serbia, Kosovo, Irlanda, Moldova, Rusia, Ucraina, Macedonia, Muntenegru, Bosnia-Herţegovina, Japonia, Africa de Sud, Australia, Iran şi altele.

Pentru mai multe informaţii referitoare la activitatea Actavis în România vă rugăm să vizitaţi website-ul Companiei la adresa: www.actavis.com.ro.

Despre Grupul Actavis
Actavis este a patra companie internaţională lider specializată în dezvoltarea, producţia şi comercializarea farmaceuticelor generice. Compania dezvoltă operaţiuni în 40 de ţări şi numără peste 10.000 de angajaţi. Cu o capacitate globală de producţie de peste 24 de miliarde de comprimate, Compania deţine 14 facilităţi de producţie cu certificare internaţională în Europa, Statele Unite şi Asia. În anul 2010, Grupul Actavis a lansat pe piaţă 719 produse.

Pe plan mondial, Actavis deţine în prezent unul dintre cele mai extinse portofolii de produse generice numărând peste 850 de produse aflate pe piaţă. De asemenea, Compania are în jur de 350 de produse aflate în proces de dezvoltare şi înregistrare. Produsele Actavis sunt înregistrate în peste 60 de ţări ale lumii.

Pentru mai multe informaţii referitoare la activitatea Grupului Actavis, vă invităm să vizitaţi website-ul Grupului la www.actavis.com.

  • Înapoi
  • Printează
  • Trimite